IntroductieAl jaren voelde ik de behoefte om uiting te geven aan mijn kunstzinnige fantasieŽn. Klaarblijkelijk moet zoín proces rijpen, want het heeft nog best lang geduurd, voor ik mij ben gaan laven aan de schilderskunst. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen innerlijk. Ik vaar wel op mijn optimistische, opgewekte en bovenal vrolijke kijk op het leven. En aangezien het leven zoveel moois te bieden heeft, ben ik er dan ook van overtuigd dat deze inspiratiebron niet snel zal opdrogen. Een door weemoed, somberheid of pessimisme ingegeven schilderij van mijn hand kan ik mij op dit moment dan ook niet voorstellen.

Zoals uit de afbeeldingen op deze site blijkt, heb ik mij toegelegd op moderne abstracte schilderkunst. Ik kan intens genieten van het werk van velen in dit genre, waaronder Wassily Kandinsky, Willem de Kooning, Joan Mitchell, Jackson Pollock, en Mark Rothko. De producties van deze kunstenaars zetten mij aan tot schilderen, maar ook niet meer dan dat, want zoals gezegd, het Leitmotiv komt voort uit mijn eigen innerlijk. Met het op deze site plaatsen van mijn schilderijen hoop ik hier iets van op anderen over te brengen.

Ik probeer mijn genoemde karaktereigenschappen tot uiting te brengen door het gebruik van bepaalde kleuren, lijnen en vormen. Vaak lukt dit, al komt er natuurlijk ook wel eens iets uit waar ik minder enthousiast over ben. Aanvankelijk plaatste ik al mijn werk op de site, ook de minder geslaagde creaties, maar inmiddels beperk ik mij tot de doeken waar ik zelf tevreden over ben. Het is geheel aan u om te beoordelen of en ten aanzien van welk(e) schilderij(en) u mijn mening deelt.

Ik wens u veel kijkplezier!

Sippy